parallax background

A few words about
our event

Vibe factory- Matrix uskrsnuće je definitivno uskrsnuće gejminga u Srbiji.


Gejming industrija u svetu raste rapidnom brzinom, brža je od muzičke, jača od TV i filmske industrije i meri se desetinama milijardi dolara.

Prošle godine u Srbiji je prihod od gejminga bio preko 120 miliona evra, sa preko 120 postojećih kompanija koje se time bave. Procenjuje se da je u ovoj industriji zaposleno više od 2100 ljudi, a najjači centri su Beograd i Novi Sad.

Nekoliko novosadskih kompanija su napravile svetske uspehe u gejmingu. Ne bi verovali koliko je ovakvih timova u našoj zemlji, i zašto su naši ljudi iz IT sektora, najtraženiji na tržištu, posebno u galopirajućem usponu gejminga. Tim pre smo se odlučili da napravimo iskorak u pozicioniranju Srbije na svetskoj gejming sceni i napravimo veliki gejming sajam po svetskim standardima, baš u našem gradu - Novom Sadu.

Planiramo da predstavimo ono što je najbolje u industriji, ne samo u našem epicentru zbivanja, već i na svetskom nivou, a na ovom festivalu gejminga ćemo predstaviti sve te uspešne kompanije, organizovati prave turnire, obradovati sve posetioce zanimljivostima iz gejming sveta, upoznaćemo svet mašte uz gejming, pričati sa ljudima koji su kreatori ili učesnici u samom procesu kroz radionice. Vibe factory vam definitivno nudi Matrix uskrsnuće u svetu gejminga u savršeno uklopljena tri dana u Oktobru mesecu.

Sigurni smo da ćemo sa ovom energijom pokrenuti ozbiljnu priču na mapu gejming festivala i sajmova u svetu, očekujte vrhunsku zabavu, bliže upoznavanje gejming kulture i svakakve promocije. Ova priča se već uklapa u kulturu modernog življenja i otvoriće mnoge svetove za svakog ko dođe da iskusi najatraktivnije sadržaje iz sveta gejminga.

Pozivamo vas na naše Vibe Factory Matrix uskrsnuće na Novosadskom sajmu , koje će se održati od 14-16.10.2022. Sajam će se održati u Master hali i Hali 1 sajma na ? kvadratnih metara.


parallax background

"Cloud computing is a great euphemism for centralization of computer services under one server."


- Evengwnvy Morozov

Clients who trust us