Main stage
Prezentacije i inovacije, showcase-ovi, giveaway-vi, indie games nagrade, Vibe factory nagrade, nagrade za Cosplay. Na main stage-u će se prikazati kultura gejminga u jedinstvenoj atmosferi istraživanja. Ovo je samo deo našeg planiranog sadržaja u trodnevnom programu Vibe Factory-ja na Main stage-u.
Indie stage
Nezavisna produkcija je deo savremene gejming scene. Zbog slobode i nezavisnosti u razvoju indie scene developeri su fokusirani na inovacije i razvijanje eksperimentalnog igranja, preuzimanje rizika i razvijanje svojih proizvoda pre kroz digitalne kanale nego kroz komercijalne izdavače. Zato su često kategorizovani kao umetnost u gejmingu. Na Vibe factory-ju i umetnost kroz Indie stage ćete naći najnovija dostignuća nezavisne scene.
Vibetube stage
Po mnogim istraživanjima i anketama, jutjuberi su važan izvor informacija za milenijalce. Jutjuberi imaju veliki uticaj u modernom svetu, a neki su bili i predmet naučnih istraživanja. Na Vibe Factory-ju će biti i neki od najaktuelnijih gejming jutjubera! Giveaway-vi, fotkanja, promocije i još mnogo toga, na jednom mestu! Za kompletan program Youtube stage su zaduženi fenomenalni Stuberi!
E-sport stage
Zato što je e sport inspiracija gejminga. Sigurni smo da će naš odabir najatraktivnijih igara zasititi adrenalinski apetit svakog gejmera Obećavamo i vrhunsko druženje uz vatreno navijanje za najbolje timove.
Board Games
Društvene igre su svojevrsna preteča savremenog gejminga, pa samim tim i neizostavni segment našeg festivala. Današnja Board Games zajednica beleži konstanatan rast, kao atraktivna i dinamična zabava za celu porodicu. Uz raznovrstan i bogat sadržaj Vibe factory festival predano radi na stvaranju novih board gejmera.
Cosplay village
Maštoviti, svi taktilno kreativni sa materijalima i bojama, ekstovertni i ekscentrični pokazaće svoje veštine i dostignuća u segmentu Cosplay-a. Najveća atrakcija gejming festivala upravo je revija kostimiranih zaljubljenika u likove iz video igara i stripova.