parallax background

Enjoy
the vibe

Vibe factory festival - razmena dobrih vajbova u Novom Sadu od 21 - 23. Oktobra


Gejming industrija u svetu raste rapidnom brzinom, brža je od muzičke, jača od TV i filmske industrije i meri se desetinama milijardi dolara.

Prošle godine u Srbiji je prihod od gejminga bio preko 120 miliona evra, sa preko 120 postojećih kompanija koje se time bave. Procenjuje se da je u ovoj industriji zaposleno više hiljada ljudi, a najjači centri su Beograd i Novi Sad.

Nekoliko novosadskih kompanija je napravilo svetske uspehe u gejmingu. Ne bi verovali koliko je ovakvih timova u našoj zemlji, i zašto su naši ljudi iz IT sektora, najtraženiji na tržištu, posebno u galopirajućem usponu gejminga. Tim pre smo se odlučili da napravimo iskorak u pozicioniranju Srbije na svetskoj gejming sceni i napravimo veliki festival po svetskim standardima, baš u našem gradu - Vibe factory u Novom Sadu.

Prezentovanjem uspešnih kompanija i organizovanjem pravih turnira, obradovaćemo sve posetioce zanimljivostima iz gejming sveta, upoznaćemo svet mašte uz gejming, kroz radionice družiti se sa ljudima koji su kreatori ili učesnici u samom procesu. Sve ovo Vibe factory vam nudi u savršeno uklopljena tri dana, od 21. do 23. oktobra.

Sigurni smo da ćemo sa ovom energijom pokrenuti novi vajb na mapi gejming festivala i sajmova u svetu.


parallax background